Osteoporose – Huisartsenpraktijk Blessing & Helmers – Moergestel
Raadhuisstraat 32b 5066 AP Moergestel Tel:013 513 1204 | Spoed keuze 1
Header afbeelding

Osteoporose

Osteoporose (botontkalking)

Met het ouder worden, worden uw botten brozer. Bij sommige mensen worden de botten erg broos, we spreken dan van osteoporose ofwel botontkalking. Botontkalking geeft op zich geen klachten maar er bestaat een verhoogd risico op het krijgen van botbreuken.
In de tweede helft van 2010 startten we met een screening onder onze patiënten (60 jaar en ouder) om mensen met een hoog risico op te sporen.
Inmiddels heeft onze assistente Saskia van Hal in 2015 de controles weer opgepakt.
Alle patienten die medicijnen tegen botontkalking gebruiken zijn inmiddels uitgenodigd voor een herhaal gesprek.
Tijdens dit gesprek wordt er samen met u gekeken wat de beste behandelopties zijn om het risico op het krijgen van botbreuken te verlagen. Meer informatie over osteoporose vindt u op www.thuisarts.nl onder osteoporose

Als u wegens een botbreuk behandeld bent in het ziekenhuis en u bent ouder dan 50 jaar, dan neemt de polikliniek interne vaak contact met u op voor een osteoporose onderzoek. soms krijgt u dan een DEXA meting om de botdichtheid te bepalen en te zien of u in aanmerking komt voor medicijnen om de botontkalking ( en daardoor de kans op volgende botbreuken)  te verminderen. Reageert u niet op deze oproep, dan krijgt de huisartsenpraktijk bericht. U zult dan benaderd worden door onze assistente Saskia van Hal voor een osteoporose preventie gesprek.