Bloedafname – Huisartsenpraktijk Blessing & Helmers – Moergestel
Header afbeelding
Raadhuisstraat 32b 5066 AP Moergestel Tel:013 513 1204 | Bij spoed toets 1

Bloedafname

Elke werkdag van 8.00-9.45 uur is de prikdienst van Diagnovum in het Medisch Centrum aanwezig. U hoeft voor het prikken van bloed geen afspraak te maken. U wordt geholpen op volgorde van binnenkomst. Eventueel kunt u een nummer trekken, het nummertjesapparaat staat bij de leestafel. Bij een bezoek aan de prikdienst voor bloedafname heeft u uw legitimatie en (digitaal) afnameformulier nodig.

De uitslag wordt digitaal naar de praktijk gestuurd. De huisarts, praktijkverpleegkundige of assistente bespreekt met u de uitslag. De uitslag is meestal de volgende dag binnen. U blijft ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor het opvragen van uw uitslag.

Het bloedprikken en de meeste onderzoeken van Diagnovum worden vergoed door de zorgverzekeraar. Deze vallen namelijk onder uw basisverzekering. Houd wel rekening met uw eigen risico. Als u vragen hierover heeft, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen terecht bij de prikdienst in het Medisch Centrum.
Bloedprikken bij kinderen jonger dan 4 jaar geschiedt uitsluitend bij de bloedafname van het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg. Elke werkdag van 08.30-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur.